Maps.Me
Basis handelingen
Betekenis van de iconen op de landkaartDeze info website kun je bekijken op een smartphone en een PC (of laptop). Om de info te kunnen gebruiken, kun je het beste je smartphone gelijktijdig gebruiken met een PC (of laptop). Je kunt de instructie lezen op de ene en op de andere de handelingen uitvoeren.

Als je Maps.Me start op je smartphone, zie je aan de rechterzijde op de landkaart 3 iconen


Je kunt de landkaart van Maps.Me vergroten óf verkleinen door op de zoomknoppen (+ of - icoon) te klikken.
Onder het plus- en minteken zie je de icoon.

In plaats hiervan kan dit ook de icoon zijn.
Als je deze blauwe icoon te zien krijgt, kun je (voor verdere uitleg hier) de landkaart het beste een klein stukje verschuiven zodat je de icoon
te zien krijgt.

Zie je helemaal geen iconen, maar wél de landkaart, kijk dan hier.
Dit komt omdat je te snel op de landkaart geklikt hebt.
Om de iconen weer terug te krijgen moet je éénmaal snel op de landkaart klikken op een onbebouwde plaats (misschien moet je de landkaart eerst een stukje verschuiven zodat je ergens een onbebouwd gebied kan aanklikken).
De iconen worden dan wel zichtbaar.
Krijg je nu nog steeds geen iconen te zien, maar wel een blauw rondje op de plaats waar je klikt, dan heb je niet snel genoeg geklikt. Klik dan weer op de landkaart. Het blauwe rondje verdwijnt. Klik daarna nogmaals snel (op een onbebouwde plaats) om de iconen te zien.

Als je nu klikt op
krijg je in het midden van de landkaart altijd deze pijl te zien
Deze pijl geeft de plaats op de landkaart aan waar je op dat moment bent (= je Huidige Locatie). Let op dat de richting van de pijl anders kan zijn. Ook kan kleur van de pijl na korte tijd enigszins grijs worden.
Je Huidige Locatie is precies in het midden van het blauwe pijltje (let op, dit is een voorbeeld om aan te geven: in werkelijkheid is er geen wit puntje). In de praktijk zijn er ook altijd afwijkingen voor wat betreft de locatie.

De icoon is nu ook veranderd in
Als je de landkaart nu gaat verschuiven krijg je weer de icoon te zien.


Als je deze icoon aanklikt worden layers zichtbaar. Je kunt kiezen uit Hoogtelijnen of Metroverbindingen. Je kunt een layer ook weer gemakkelijk verwijderen.

Onder de landkaart zie je de volgende 5 iconen.

Je kunt ze aanklikken:

Als je deze icoon aanklikt, kun je een route (of navigatie) maken. Je kunt een zoekwoord opgeven, een adres óf coördinaten. Een goed zoekwoord is bijvoorbeeld "Camping". Je kunt ook een zoekwoord aanklikken in de lijst (de lijst met keuzemogelijkheden kun je ook naar rechts schuiven. Je krijgt dan bestemmingen te zien die je in het verleden hebt gebruikt) . Na het aanklikken krijg je mogelijkheden te zien die overeenkomen met het zoekwoord. Je kunt ze ook bekijken op de landkaart. Als je de landkaart verschuift, krijg je meer bestemmingen te zien (nieuwe blauwe rondjes op de landkaart).
Bepaal je keuze en klik beneden op de icoon "route naar". Je krijgt dan een route hier na toe, vanaf de plaats waar je bent. Als je beneden klikt op de blauwe icoon "Begin", krijg je de navigatie (= uitgebreide beschrijving) naar dit punt.
Als je het eindpunt bereikt hebt, stopt (en verdwijnt) de navigatie automatisch. Als je echter voortijdig stopt (dus ook bij het proberen en testen van deze mogelijkheid op je smartphone), moet je de navigatie stoppen en afsluiten. Klik op de 3 streepje beneden en klik op de icoon ""Stoppen".
Voor meer info over routes en navigatie, kun je kijken op de pagina "Het gebruik van Maps.Me", kijk bij "Route en navigatie".


Hier kun je een willekeurig startpunt en een bestemming opgeven. Geef eerst je bestemming (eindpunt) op (op de kaart aangeven óf klikken op het vergrootglas).
Klik dan op "Route naar". Geef het startpunt (beginpunt) op (op de kaart aangeven óf klikken op het vergrootglas) en klik op "van", (aan de rechterzijde kun je ook het rondje aanklikken: je krijgt dan meteen de route te zien van de plaats waar je bent)
Als je beneden klikt op de blauwe icoon "Begin", krijg je de navigatie (= uitgebreide beschrijving) naar dit punt. Navigatie kun je overigens alleen opvragen van de plaats waar je bent als startpunt.


Reclame van Maps.Me (wallet)


Hier staan de bladwijzers opgeslagen (die je zelf hebt gemaakt). Je kunt hier ook aangeven dat je de backup (van Maps.Me) wilt gebruiken.
Voor meer info over bladwijzers en backup van bladwijzers, kun je kijken op de pagina "Het gebruik van Maps.Me",klik hier en kijk bij "bladwijzers" en "Backup van bladwijzers".


Hier kun je een en ander instellen. Voor meer info kun je kijken op de pagina "Het gebruik van Maps.Me",,klik hier en kijk bij "Instellingen".

De meeste handelingen die hier boven staan, kun je binnenshuis uitproberen. Wil je echter Maps.Me goed werkend zien op je smartphone, zul je (buitenshuis) een kleine wandeling of fietstocht moeten maken.


Aan de op deze website vermelde informatie kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend.
Het is niet uitgesloten dat informatie inmiddels verouderd of niet meer correct is.
© copyright: Hans Hoff, bijgewerkt tot 10-2-2021

Heb je op- of aanmerkingen over deze website? Geef dit s.v.p. door