Deze info website kun je bekijken op een smartphone en een PC (of laptop). Om de info te kunnen gebruiken, kun je het beste je smartphone gelijktijdig gebruiken met een PC (of laptop). Je kunt de instructie lezen op de ene en op de andere de handelingen uitvoeren.

Download de app Maps.Me.


Maps.Me (Nederlandstalig) is gratis te downloaden en te gebruiken.
Om Maps.Me te kunnen gebruiken op je smartphone of tablet moeten er in je toestel een aantal sensoren zijn ingebouwd. Smartphones en tablets hebben deze wel, met uitzondering van een aantal tablets zoals de WiFi-only iPad en sommige (goedkope android) tablets.


Maps.Me (Nederlandstalig) is gratis te downloaden. Voor meer info,

Als je Maps.Me gedownload hebt en wilt gaan gebruiken (Maps.Me dus opent), krijg je eerst een paar schermpjes met reclame te zien. Je kunt deze (naar links) verschuiven. Klik bij het laatste op "Aan de slag".
Door het aanklikken geef je aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden en het gegevensbeleid van Maps.Me (privacybeleid én gebruiksvoorwaarden).
Vervolgens moet je toestemming geven dat Maps.Me je locatie gebruikt. Het beste kun je voor iPhone aangeven "Bij gebruik van app" en bij android "Grote nauwkeurigheid", Bij deze instelling kan Maps.Me gebruik maken van A-GPS (Assisted GPS), als je het gebruik van mobiel internet "aan" hebt staan. Je moet ook aangeven of je berichten van Maps.Me toegestuurd wil krijgen of niet (dit laatste kan, maar hoeft niet).
Er wordt vervolgens een detail-landkaart gedownload van het gebied, waar je op dat moment bent.
Misschien is de volgorde van vragen anders dan hier vermeld staat, of worden sommige vragen niet gesteld. Waarschijnlijk krijg je nog een aantal reklame boodschappen te zien. Geef aan dat je de boodschap begrepen hebt. Uiteindelijk krijg je een landkaart te zien van het gebied waar je bent.