GSM Arena geeft aan welke sensoren je smartphone heeft.


Om de website te openen voor PC, klik op GSM Arena
Voor smartphone, klik op GSM Arena
Zoek het toestel. Er zijn diverse zoekmogelijkheden. Bij "Search" kun je de naam van de smartphone opgeven. Je kunt ook de 3 streepje links boven aanklikken.
Als je het toestel gevonden hebt, klik hier dan op. Scroll vervolgens naar beneden.

Bij FEATURES staat aangeven als er een Compass sensor ingebouwd is.
Vaak is er een kombinatie-sensor ingebouwd: Compass (magnetometer) gekombineerd met accelerometer (versnellingsmeter).
Als je beweegt (meer dan 5 km/uur), kan GPS de richting die je beweegt, aangeven. Bij minder dan 5 km/uur en bij stilstand kan de richting niet meer juist worden aangeven door GPS.
Een kompas sensor zorgt ervoor dat de richting die je beweegt altijd goed wordt aangegeven, zowel bij beweging (ongeacht de snelheid) als bij stilstand.
Beschikt je smartphone niet over een kompas sensor, dan is Maps.Me (en andere navigatie apps) in de praktijk niet goed te gebruiken voor wandelingen en fietstochten. Voor navigatie in een auto is een kompas sensor niet echt nodig, maar Maps.Me (en elke ander navigatie app) werkt met een kompas sensor wel veel soepeler.

Bij COMMS (Customer Oriented Manufacturing Management System) moet in ieder geval staan aangeven dat je smartphone GPS kan gebruiken, anders werkt Maps.Me niet (ook andere navigatie apps werken dan niet). Vaak staat ook aangeven dat A-GPS mogelijk is. Wil je gebruik maken van A-GPS, dan hoef je alleen het mobiel internet op je smartphone "aan" te zetten. Er wordt weinig data verbruikt.
Voor het gebruik van "gewoon" GPS is geen internet nodig en er wordt ook geen data verbruikt.

Soms wil je Maps.Me binnenshuis gebruiken (uiteraard niet voor navigatie). In dit geval gebruikt Maps.Me meestal WiFi omdat het GPS signaal hier te zwak is.