Een track (gemaakt met een andere app dan Maps.Me) omzetten in een gekleurde routelijn in Maps.MeAls je een track maakt van een wandeling, fietstocht of autorit, kun je de afgelegde route goed volgen. Steeds ná een vaste afgelegde afstand (bijvoorbeeld 10 meter) worden de coördinaten vastgelegd. Gezamenlijk vormt dit de track-log, die je ook als gekleurde routelijn zichtbaar kunt maken in Maps.Me.

De track van de wandeling in het volgende voorbeeld is gemaakt met een speciale track-log app op een smartphone. Je zult zo'n app moeten downloaden. De track die je op deze app maakt, wordt opgeslagen als track-log.
Je kunt de track-log ook overzetten (exporteren) naar Maps.Me als routelijn. Dit gaat snel en gemakkelijk.
De routelijn is vervolgens uitstekend te volgen in Maps.Me als je loopt, fietst of autorijdt, omdat de plaats waar je bent (= je Huidige Locatie) ook altijd op de landkaart staat aangegeven. Je kunt deze routelijn eventueel prima gebruiken voor een terugweg. Verdwalen is niet nodig. En dit allemaal zonder gebruik te maken van internet.
Track log apps zijn meestal gratis op je smartphone te downloaden. De track in het voorbeeld beneden is gemaakt met de (gratis) app GPS-Tracker Pro voor iPhone, maar dit kan natuurlijk ook een andere (iPhone óf android) track-log-app zijn. De meeste track-log apps geven, behalve de track-log, meestal meer informatie, zoals afgelegde afstand, starttijd, eindtijd, tijdsduur, gemiddelde snelheid, hoogtes, enz. Internet is hiervoor niet nodig. Meestal kun je (tijdens de route, of soms ook erna) ook nog markeerpunten aanbrengen. Het aanbrengen van (minimaal 1) markeerpunt is aan te raden als je de tracklog over wilt zetten naar Maps.Me.
GPS-Tracker Pro heeft deze mogelijkheden (en nog een aantal).
Voor meer informatie over het gebruik van deze app voor iPhone, kijk hier,

Voor android kun je bijvoorbeeld eens kijken naar de (gratis) app Geo Tracker - GPS tracker, kijk hier. De track in het voorbeeld beneden is (ongeveer) 1,5 km lang en bestaat uit 150 trackpunten (het interval is dus 10 meter).
De gegevens (track-log) zijn gekopieerd naar Maps.Me en zijn daar zichtbaar als een gekleurde blauwe lijn op de landkaart.
Een track krijg je in Maps.Me te zien als een gekleurde lijn op de landkaart.
Op het voorbeeld beneden zie je de track als blauwe routelijn.
(klik op de afbeelding om te vergroten)


De track in dit voorbeeld is gemaakt met de app GPS-Tracker Pro voor iPhone.
Op deze afbeelding zie je de blauwe routelijn De landkaarten van Maps.Me zijn zeer gedetailleerd, klik hier voor een detail van deze kaart
Als je de landkaart met de + toets vergroot krijg je in Maps.Me dit te zien: Je ziet hier bijvoorbeeld huisnummers.
Klik op de afbeelding om terug te gaan.
Klik op de afbeelding om terug te gaan.


Je kunt in de meeste traglog apps ook markeerpunten aanbrengen. Deze worden dan opgeslagen als bladwijzers in Maps.Me.
Eventueel kun je (naderhand) in Maps.Me ook nog (eigen) markeerpunten (bladwijzers) aanbrengen (deze zijn overigens net zo gemakkelijk weer te verwijderen).
In het voorbeeld beneden zijn in Maps.Me in de route (na afloop) nog extra twee markeerpunten (bladwijzers) aangebracht. De kleuren zijn hier rood en blauw, maar je kunt kiezen uit veel andere kleuren. Je kunt ook eigen informatie of links opgeven.
Als je een bladwijzer aanklikt, kun je de door jezelf aangebrachte aantekeningen bekijken en krijg je ook de coördinaten (metrisch en graden/minuten/seconden) te zien. Via knippen en plakken kun je ook veel tekst invoeren.
(klik op de afbeelding om te vergroten)
Op deze afbeelding zie je de blauwe routelijn en een rode en blauwe bladwijzer
Klik op de afbeelding om terug te gaan.
Omdat in Maps.Me de plaats waar je bent en de richting die je loopt of fietst altijd wordt aangegeven (zonder gebruik te maken van internet), kun je de routelijn heel gemakkelijk volgen.