Deze info website kun je bekijken op een smartphone en een PC (of laptop). Om de info te kunnen gebruiken, kun je het beste je smartphone gelijktijdig gebruiken met een PC (of laptop). Je kunt de instructie lezen op de ene en op de andere de handelingen uitvoeren.

Voorbeeld hoe je zelf een route kunt maken door gebruik te maken van wandelknooppunen van Wandelroutenetwerk.nl.


Klik hier om de website van Wandelroutenetwerk te openen (openen op een PC óf laptop). Kies voor "Routeplanner" en maak een route naar eigen keuze. De landkaart is gemakkelijk te vergroten, te verkleinen en te verschuiven

Klik (als de route klaar is) rechts boven op de icoon GPX (rechts naast "vuilnisbak") en vervolgens op "Download GPX bestand" om het bestand te downloaden op je PC.
Verstuur dit nieuwe KML bestand als bijlage van een emailbericht aan je zelf.
Sluit je email programma op de PC en open het email bericht op je smartphone. Klik op je smartphone op de bijlage en deel deze met Maps.Me (= klik op het groene Maps.Me logo)
Je kunt dit bestand na afloop ook weer gemakkelijk verwijderen in Maps.Me, kijk hier.
Wissen van de routelijn in Maps.Me gaat als volgt. Klik op het sterretje aan de onderzijde van de landkaart

Verschuif de groep "rondje-hunebedden-nw" naar links en verwijder óf klik op de 3 puntjes aan de rechterzijde en klik op Lijst verwijderen.
Je krijgt nu dit alert te zien

Klik op OK en klik op het sterretje aan de onderzijde van de landkaart

Je krijgt dan dit te zien
(klik op de afbeelding om te vergroten).
In dit voorbeeld staan maar 2 groepen: "wandelroutenetwerk(1)" en "Mijn Plaatsen". Meestal zullen er meer groepen zijn
Klik op de afbeelding om terug te gaan.

Nu moet de wandelroute (als enige) actief (= routelijn zichtbaar op de landkaart) worden gemaakt. Het handigste is te klikken op de blauwe tekst "Alles verbergen" en vervolgens op "wandelroutenetwerk(1)" er staat dan alleen een V-teken bij "wandelroutenetwerk(1)". Deze groep is nu "actief".

Klik vervolgens op de pijl naar links (naast bladwijzers aan de bovenzijde) en je krijgt de landkaart te zien met de route.
Als je de landkaart van Maps.Me vergroot, staat er misschien aangegeven dat je de detail landkaart van het gebied moet downloaden. Klik in dit geval op "Kaart downloaden".
 
Klik op de afbeelding om terug te gaan.


Bijgaand een voorbeeld van een zelf gemaakte route met de routeplanner van wandelroutenetwerk.nl, zoals deze er in Maps.Me uit kan komen te zien.
Als je (in Maps.Me) de bladwijzers aanklikt, krijg je het nummers van de knooppunten te zien. Je kunt in de bladwijzers (in Maps.Me) ook nog eigen tekst opgeven .
Deze routelijn in Maps.Me is gemaakt met de routeplanner van wandelroutenetwerk.nl en vervolgens overgebracht naar Maps.Me
Klik op de afbeelding om terug te gaan.

De afbeelding is een voorbeeld van een route die je zelf kunt samenstellen m.b.v. knooppunten.
(klik op de afbeelding om te vergroten en te verkleinen).

Als je nu gaat wandelen, kun je de routelijn uitstekend volgen omdat de plaats waar je bent ook op de landkaart staat aangegeven (internet is niet nodig).
Voor meer info over wandelen en fietsen met Maps.Me, kijk hier

Op internet op je PC kun je veel wandel- en fietsroutes vinden, die je kunt downloaden als GPX, KML óf KMZ bestand en vervolgens als een gekleurde routelijn in Maps.Me op je smartphone kunt weergeven.


Aan de hier vermelde informatie kan op geen enkele manier rechten worden ontleend.
© copyright: Hans Hoff, bijgewerkt tot 5-3-2021