MyMaps

Routes (en/of markeerpunten), door jezelf aangebracht in MyMaps van Google kun je gemakkelijk weergeven als routelijnen (en/of routepunten) in Maps.Me.


Je moet wel beschikken over een Google account. Heb je geen account, maak dan eerst een gratis email adres aan bij Gmail. Je hebt dan meteen een Google account.

Je kunt op 2 verschillende manieren starten, Het resultaat is gelijk:
 1. Klik op je PC op maps.google.com om MyMaps van Google te openen,
  óf noteer in de adresregel van je PC maps.google.com en klik op enter Klik nu, als je de landkaart ziet, op Menu (linksboven op de drie liggende streepjes).
  Klik op Mijn plaatsen.
  Klik op Kaarten.
  Klik beneden op Kaart maken.
 2.   óf
 3. Klik op je PC op mapsengine.google.com/map en klik vervolgens op Nieuwe kaart maken.
Je krijgt nu een landkaart te zien met als naam (linksboven) Naamloze kaart. Verschuif de kaart naar het gebied waar je de route wilt maken en vergroot de kaart.

Je kunt nu een routelijn maken en/of markeerpunten aanbrengen.

Aan de bovenzijde zie je

Als met de muis langs de iconen gaat, zie je de betekenis van de iconen.

Klik op lijn toevoegen en maak de keuze: auto, fiets of wandelen. De lijn volgt dan de bestaande weg voor auto's, fietsers of wandelaars. Je kunt ook kiezen voor een lijn of vorm toevoegen als je rechte verbindingslijnen wilt maken. Breng de route aan en klik 2x op het laatste punt om te stoppen.
In geval je een rond-tocht wil maken, breng dan het laatste niet precies op het eerste punt aan.

Is de route (en/of het aanbrengen van markeerpunten)gereed, klik dan links boven (bovenste regel naast de 3 puntjes) op de tekst Naamloze kaart en geef een naam (titel kaart) en beschrijving op. Klik hierna op opslaan.
Dit opslaan (en eventueel aanpassen) is handig, maar niet nodig: je kunt de route (en/of de aangebrachte markeerpunten) ook meteen overbrengen naar Maps.Me (zie een paar regels verder).

Opslaan.
Als een routelijn is opgeslagen, kun je deze, door aanklikken (in het linkerkader), gemakkelijk verwijderen en/of de kleur/lijndikte aanpassen.
Je kunt ook routepunten aanbrengen (= markering toevoegen).
Een routepunt kun je ook gemakkelijk verwijderen of aanpassen door aan te klikken.

Overbrengen naar Maps.Me.
Klik, om over te kunnen brengen naar Maps.Me, (aan de bovenzijde) op de 3 rondjes naast de titel en klik op Exporteren naar KML en klik op downloaden
Je kunt nu de gegevens overbrengen naar Maps.Me, op de manier zoals op de pagina "Importeer routes" van de info website beschreven staat, kijk hier.

Je kunt bij de "3 rondjes" de landkaart ook eventueel verwijderen.

Op deze pagina staan alleen de handelingen aangegeven om routelijnen en markeerpunten aangebracht in MyMaps over te zetten als routelijnen en bladwijzers in Maps.Me. Uiteraard heeft MyMaps meer mogelijkheden. Op internet vind je veel info.