Maps.Me 
Translate this website
Click for the translation


The website is translated into English by Google Translate (and can also be set for other languages).
You must be registered with Google.

Maps.Me is een gratis navigatie app voor smartphone en/of tablet (apple en android) en maakt (zoals alle navigatie apps) gebruik van het altijd en overal aanwezige gratis beschikbare GPS signaal (Global Positioning System).
Maps.Me is een offline navigatie app. Internet is niet nodig. De landkaarten moeten wel gedownload worden. Dit kan gratis (via WiFi, mobiel internet).
Je hoeft alleen detail landkaarten te downloaden, die nodig zijn voor het gebruik (Nederland is opgebouwd uit 24 detailkaarten, België 10).

Klik hier voor de belangrijkste mogelijkheden van Maps.Me.

(klik om info te openen en/of te sluiten)


De landkaarten die Maps.Me gebruikt (van OpenStreetMap) zijn zeer gedetailleerd (huisnummers staan bijvoorbeeld aangegeven, maar ook veel bezienswaardigheden in de natuur).

Een route maken en navigeren vanaf de plaats waar je bent tot een bestemming, gaat goed in Maps.Me. De af te leggen weg wordt duidelijk op het scherm aangegeven.

Maps.Me geeft de snelste route en navigatie aan naar de bestemming (voor auto's, fietsers of wandelaars). Maps.Me is goed te gebruiken in kombinatie met Apple CarPlay.

Maps.Me is met name zeer geschikt om te gebruiken in landen waar mobiel internet duur is (of niet aanwezig), geen goede landkaarten beschikbaar zijn en/of de wegaanduidingen ter plekke slecht zijn (of moeilijk te volgen).

Voor recreatief gebruik is Maps.Me een absolute aanrader voor wandelaars en fietsers!

De plaats waar je bent én de richting die je loopt of fietst wordt altijd precies aangegeven op de landkaart, zonder dat je gebruik hoeft te maken van internet.

Je kunt aangeven dat de landkaart getoond wordt in noord-zuid richting, óf dat de richting die je loopt of fietst altijd naar de bovenzijde van de smartphone gericht is en de landkaart draait bij het maken van een bocht.

Maps.Me is een prima app voor het gebruik tijdens vakanties, bijvoorbeeld voor het zoeken naar o.a. bezienswaardigheden, maar ook garages, "waar kun je iets eten", enz, maar ook voor het "voorbereiden" van je vakantie (bezoekpunten en/of routes "vastleggen" in Maps.Me). Bij de bezoekpunten kun je veel eigen informatie noteren.

Met name bij het zoeken van hotels, geeft Maps.Me veel informatie, je kunt vaak ook boeken (er is een uitgebreide "koppeling" met Booking.com).

Je kunt je een route opvragen als je gebruik wilt maken van de metro (uiteraard alleen als er een metro-route is). Je krijgt dan de snelste route aangegeven (in de praktijk meestal een deel per metro en een deel lopend). Je kunt op de landkaarten de metrolijnen raadplegen. Helaas beperkt Maps.Me zich alleen tot metrolijnen in het openbaar vervoer.

Je kunt Maps.Me gebruiken als GPS apparaat (handheld GPS) om een "object" buiten bestaande wegen te kunnen kunnen vinden.

Je kunt routes op een PC (zelf gemaakte routes of routes "gevonden" op internet) overzetten naar de landkaart van Maps.Me en daar zichtbaar maken als een gekleurde routelijn. Omdat de plaats waar je bent (en de richting die je loopt of fietst) ook altijd staat aangegeven op deze landkaart, kun je de routelijn prima volgen.